手机

全国站

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

资    源
  • 资    源
当前位置:查字典高考网>高考资源网>高考试题>2017年河南模拟高考英语压轴试题及答案解析

2017年河南模拟高考英语压轴试题及答案解析

来自:查字典高考网 2017-04-18

导读:下面查字典高考网的小编给你们带来了《2017年河南模拟高考英语压轴试题及答案解析》,供考生们参考。

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

(共15题:每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

What’s On?

Electric Underground

7.30pm-1.00am   Free at the Cyclops Theatre

Do you know who’s playing in your area? We’re bringing you an evening of live rock and pop music from the best local bands. Are you interested in becoming a musician and getting a recording contract(合同)? If so, come early to the talk at 7.30pm by Jules Skye, a successful record producer. He’s going to talk about how you can find the right person to produce you music.

Gee Whizz

8.30pm-10.30pm   Comedy at Kaleidoscope

Come and see Gee Whizz perform. He’s the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7.00pm for drinks and snacks(快餐).

Simon’s Workshop

5.00pm-7.30pm    Wednesdays at Victoria Stage

This is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening with Simon will give you the confidence to be funny.

Charlotte Stone

8.00pm-11.00pm     Pizza World

Fine food with beautiful jazz music; this is a great evening out. Charlotte Stone will perform songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table . Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.

1. Who can help you if you want to have your music produced?

A. Jules Skye.          B. Gee Whizz.

C. Charlotte Stone.      D. James Pickering.

2. At which place can people of different ages enjoy a good laugh?

A. The Cyclops Theatre    B. Kaleidoscope

C. Victoria Stage         D. Pizza World

3. What do we know about Simon’s Workshop?

A. It requires membership status.  B. It lasts three hours each time.

C. It is run by a comedy club.    D. It is held every Wednesday.

4. When will Charlotte Stone perform her songs?

A. 5.00pm-7.30pm.     B. 7.30pm-1.00am.

C. 8.00pm-11.00pm.    D. 8.30pm-10.30pm.

B

Five years ago, when I taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:”Make something out of the Tinkertoys. You have 45 minutes today - and 45minutes each day for the rest of the week.”

A few students hesitated to start. They waited to see the rest of the class would do. Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. Another group built something out of their own imaginations.

Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time. His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home. I was delighted at the presence of such a student. Here was an exceptionally creative mind at work. His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students.

Encouraging this kind of thinking has a downside. I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. Without fail one would declare, ”But I’m just not creative.”

“Do you dream at night when you’re asleep?”

“Oh, sure.”

“So tell me one of your most interesting dreams.” The student would tell something wildly imaginative. Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “That’s pretty creative. Who does that for you?”

“Nobody. I do it.”

“Really-at night, when you’re asleep?”

“Sure.”gkstk

“Try doing it in the daytime, in class, okay?”

5. The teacher used Tinkertoys in class in order to ________?

A. know more about the students    B. make the lessons more exciting

C. raise the students’ interest in art   D. teach the students about toy design

6. What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?

A. He liked to help his teacher.     B. He preferred to study alone.

C. He was active in class.  D. He was imaginative.

7. What does the underlined word “downside” in Paragraph 4 probably mean?

A. Mistake.  B. Drawback.

C. Difficulty.  D. Burden.

8. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?

A. To help them to see their creativity. B. To find out about their sleeping habits.

C. To help them to improve their memory.   D. To find out about their ways of thinking.

C

Reading can be a social activity. Think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the website BookCrossing.com turns the page on the traditional idea of a book group.

Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it.

Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both.”

Members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.

People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been found. Bruce peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. gkstk

BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries.

9. Why does the author mention book groups in the first paragraph?

A. To explain what they are.

B.To introduce BookCrossing.

C. To stress the importance of reading.

D. To encourage readers to share their ideas.

10. What does the underlined word “it” in Paragraph 2refer to?

A. The book.      B.An adventure.

C.A public place.   D. The identification number.

11. What will a BookCrosser do with a book after reading it?

A. Meet other readers to discuss it.  B.Keep it safe in his bookcase.

C. Pass it on to another reader.  D. Mail it back to its owner.

12. What is the best title for the text?

A. Online Reading: A Virtual Tour  B. Electronic Books: A new Trend

C. A Book Group Brings Tradition Back   D. A Website Links People through Books

D

A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.

Frank Hurley’s pictures would be outstanding----undoubtedly first-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海滩), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.

The ship was the Endurance, a small, tight, Norwegian-built three-master that was intended to take Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen and scientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarctica’s Weddell Sea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled(雪橇) across the continent. The journey was intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done. Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four companions on the march back.

As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and well-researched story The Endurance, adventuring was even then a thoroughly commercial effort. Scott’s last journey, completed as be lay in a tent dying of cold and hunger, caught the world’s imagination, and a film made in his honor drew crowds. Shackleton, a onetime British merchant-navy officer who had got to within 100 miles of the South Pole in 1908, started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still photography. Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published.

13. What do we know about the photos taken by Hurley?

A. They were made last week

B. They showed undersea sceneries

C. They were found by a cameraman

D. They recorded a disastrous adventure

14. Who reached the South Pole first according to the text?

A. Frank Hurley          B. Ernest Shackleton

C. Robert Falcon Scott     D. Caroline Alexander

15. What does Alexander think was the purpose of the 1914 voyage?

A. Artistic creation       B. Scientific research

C. Money making        D. Treasure hunting

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

A garden that’s just right for you

Have you ever visited a garden that seemed just right for you, where the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts?16  . But it doesn’t happen by accident. It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process.

●___17

Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color. Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料).18  . However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden. One of them comes from our earliest years.

●Recall(回忆)your childhood memories

Our model of what a garden should be often goes back to childhood. Grandma’s rose garden and Dad’s vegetable garden might be good or bad, but that’s not what’s important.19  --how being in those gardens made us feel. If you’d like to build a powerful bond with your garden, start by taking some time to recall the gardens of your youth.20  then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden. Have fun.

A. Know why you garden

B. Find a good place for your own garden

C. It’s our experience of the garden that matters

D. It’s delightful to see so many beautiful flowers

E. Still others may simply enjoy being outdoors and close to plants

F. You can produce that kind of magical quality in your own garden, too

G. For each of those gardens, writer down the strongest memory you have

第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Hundreds of people have formed impressions of you through that little device(装置)on your desk. And they’ve never actually21 you. Everything they know about you22 through this device, sometimes from hundreds of miles away.23  they feel they can know you24  from the sound of your voice. That’s how powerful the25 is. gkstk

Powerful, yes, but not always26 . For years I dealt with my travel agent only by phone. Rani, my faceless agent whom I’d never met27 , got me rock-bottom prices on airfares, cars, and hotels. But her cold voice really  28 me. I sometimes wished to  29  another agent.

One morning, I had to30  an immediate flight home for a family emergency. I ran into Rani’s office31 . The woman sitting at the desk,32  my madness, sympathetically jumped up. She gave me a33  smile, nodded while listening patiently, and then printed out the34 immediately. “What a wonderful lady!” I thought.

Rushing out35 I called out over my shoulder, “By the way, what’s your name?” “I’m Rani,” she said. I turned around and saw a36 woman with a big smile on her face waving to wish me a safe trip. I was37 ! Why had I thought she was cold? Rani was, well, so  38  .

Sitting back in the car on the way to the airport, I figured it all out. Rani’s39 ---her warm smile, her nods, her ‘I’m here for you’40 ---were all silent signals that didn’t travel through wires.

21. A. accepted   B. noticed   C. heard   D. met

22. A. came  B. moved   C. ran   D. developed

23. A. Thus   B. Yet   C. Then  D. Indeed

24. A. rather  B. also  C. just  D. already

25. A. TelephoneB. voice  C. connection  D. impression

26. A. direct B. useful  C. easy   D. accurate

27. A. in person  B. by myself   C. in public   D. on purpose

28. A. annoyed  B. interested   C. discouraged  D. confused

29. A. promote  B. train  C. find   D. know

30. A. arrange  B. postpone  C. confirm  D. book

31. A. for the first time  B. at any time  C. from time to time   D. in good time

32. A. expecting   B. seeing   C. testing   D. avoiding

33. A. shy   B. comforting   C. familiar  D. forced

34. A. bill  B. form  C. ticket  D. list

35. A. hopefully   B. disappointedly   C. gratefully   D. regretfully

36. A. careful   B. serious  C. nervous  D. pleasant

37. A. amused  B. worried  C. helpless  D. speechless

38. A. calm   B. nice   C. proud   D. clever

39. A. forgiveness  B. eagerness   C. friendliness  D. skillfulness

40. A. explanation   B. attitude   C. concept   D. Behavior

2017河南高考英语压轴试题(含答案)

英语

第II卷

注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

If you feel stressed by responsibilities at work, you should take a step back and identify (识别)those of   41  (great)and less importance. Then, handle the most important tasks first so you’ll feel a real sense of42 (achieve). Leaving the less important things until tomorrow43 (be) often acceptable .

Most of us are more focused44  our tasks in the morning than we are later in the day. So, get an early start and try to be as productive45 possible before lunch. This will give you the confidence you need to get you through the afternoon and go home feeling accomplished. gkstk

Recent46  (study) show that we are far more productive at work if we take short breaks  47  (regular). Give your body and brain a rest by stepping outside for  48  while, exercising, or dong something you enjoy.

If you find something you love doing outside of the office, you’ll be less likely49 (bring) your work home. It could be anything-gardening, cooking, music, sports—but whatever it is,50 (make) sure it’s a relief from daily stress rather than another thing to worry about.

第三部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。

删除:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

The summer holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend money. But in that case, we will learn little about world. If we go on a trip abroad, we can broaden you view and gain knowledges we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot.

第二节书面表达(满分25分)

假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学摄影展。请给你的英国朋友Peter写封信。请他提供作品。信的内容包括:

1.主题:环境保护;

2.展览时间;

3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com.

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

2017河南高考英语压轴试题答案

英语答案及评分参考

第一部分:

1.A   2. B   3. D   4. C   5. A

6. D   7. B   8. A   9. B   10. A

11. C   12. D   13. D   14. C   15. C

16. F   17. A   18. E   19. C   20. G

第二部分:

21. D   22. A   23. B   24. C   25. A

26. D   27. A   28. A   29. C   30. D

31. A   32. B   33. B   34. C   25. C

36. D   37. D   38. B   39. C   40. B

41. greater    42. achievement   43. is      44. on       45. as

46. studies    47. regularly      48. a     49. to bring    50. make

第三部分:

第一节:

The summer holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can

what

chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend

choose                        taking                                 and

money. But in that case, we will learn little about∧ world. If we go on a trip abroad, we can broaden your view

the                                        our

and gain knowledges we cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I

knowledge                                             can或should

thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot.

think gkstk                               much

第二节:

一、评分原则

1.本题总分为25分,按5个档次给分。

2.评分时,先根据文章内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。

3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。

4.评分时应注意的主要内容为:内容要应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。

5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。

6.如书写较差以至影响交际,将其分数降低一个档次。

二、内容要点

1.举办者;

2.展览主题及时间;

3.邀请对方提供作品;

4.投稿邮箱。

三、One Possible Version

Dear Peter,

Our school photography club is going to hold an International High School Student Photography Show. The theme of the show is environmental protection. It will start from June 15th and last for three weeks. Any student who is interested is welcome to participate. I know you take good pictures and you’ve always wanted to do something for environmental protection. I remember you should me some photos on that theme the last time you visited our school. This is surely a good change for more people to see them. If you want to join, you can send your photos to intlphotoshow@gmschool.com gkstk.

Hope to hear from you soon.

Yours,

Li Hua

以上就是小编为大家整理的查字典高考网资讯内容了,更多实时新闻资讯,请关注查字典高考网。我们将随时为您更新最新内容,敬请期待!

                  二级栏目                                  高考新闻                                  高考总复习                                  高考报考                                  高考资源网                                  试题库                                  院校库                                  高二年级                                  高三年级                                  高四&高五                                  自主招生                                  保送生                                  艺术特长生                                  高水平运动员&体育特长生                                  高中频道                                  热门专题汇总                                  高考加分                                  香港大学                                  名牌大学                                  高中会考                                  文理分科                                  模拟题                                  成人高考                                  高考作文                                  特殊招生                                  艺术生                                  高考系列手册                                  高考全程导航                                  精选                                  高中留学                                  本科留学                                  北京高考                                  天津高考                                  上海高考                                  广东高考                                  浙江高考                                  河北高考                                  四川高考                                  湖北高考                                  重庆高考                                  河南高考                                  吉林高考                                  山西高考                                  黑龙江高考                                  陕西高考                                  辽宁高考                                  安徽高考                                  福建高考                                  江西高考                                  贵州高考                                  海南高考                                  湖南高考                                  甘肃高考                                  青海高考                                  广西高考                                  新疆高考                                  西藏高考                                  内蒙古高考                                  宁夏高考                                  山东高考                                  江苏高考                                  云南高考                                  真题                                  后高考                                
二级栏目 
地区:                 一级地区                                  北京                                  天津                                  河北                                  山西                                  内蒙古                                  辽宁                                  吉林                                  黑龙江                                  上海                                  江苏                                  浙江                                  安徽                                  福建                                  江西                                  山东                                  河南                                  湖北                                  湖南                                  广东                                  广西                                  海南                                  重庆                                  四川                                  贵州                                  云南                                  西藏                                  陕西                                  甘肃                                  青海                                  宁夏                                  新疆                                  全国卷I                                  全国卷II                                  全国卷III                                
一级地区 
学科:                 学科                                  语文                                  英语                                  物理                                  化学                                  生物                                  历史                                  地理                                  政治                                  文综                                  理综                                  文科数学                                  理科数学                              
学科